Тайната на Екскалибур - Анди Макдермът

Тайната на Екскалибур
Автор: Анди Макдермът
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ергон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-03-10
Нашата цена: 12.74 лв
 

ЛЕГЕНДАРНО ОРЪЖИЕ

Който го притежава е неудържим в битка - ето защо Екскалибур, легендарният меч на крал Артур, е бил толкова желан през вековете. Но той е изчезнал преди повече от хиляда години... Или никога не е съществувал? Едно криптирано съобщение до археоложката Нина Уайлд може би ще промени всичко.

БЕЗСКРУПУЛЕН УБИЕЦ

Историкът Бернд Руст вярва, че е открил скривалището, където е погребан Екскалибур... и че мечът може би е ключ към обуздаването на гигантски сили. Нина е скептична - докато пред очите й върху челото на стария учен кацва яркозелената точка на лазерен прицел и миг по-кьсно Руст замлъква завинаги.

РИСКОВАН ЛОВ

Нина и нейният приятел, бившият командос Еди Чейс, скоро са тласнати във водовъртежа на смъртоносно преследване - по следите на Екскалибур. От Сирийската пустиня до арктическата пустош на Русия Нина и Чейс трябва да се сражават с противник, който разполага с колосални финансови и политически ресурси и търси нещо много повече от една историческа реликва - в XXI век който владее тайната на Екскалибур - държи цялата власт над света.

„Приключенията никога не са били по-увлекателни!" - пише В-к "Мирър" - „Анди Макдермът се превърна във феномен с десетки фен-клубове по света, защото създаде нов жанр: приключенски трилър, основан на исторически достоверни източници. Неговите впечатляващи романи носят едновременно познание в интригуваща форма и невероятно забавление!"