История на Арабския Изток 1798-1945 - Анри Лоранс

История на Арабския Изток 1798-1945
Автор: Анри Лоранс
Обем: 356 стр.
Формат в мм.: 170х240
Издател: ИК "Кама"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-03-10
Нашата цена: 15.47 лв
 

Притежаващ най големите световни находища на петрол, носител на ислямската културна и религиозна традиция и център на нестихващи вътрешни и международни конфликти арабският свят е неизменно във фокуса на световните информационни потоци. За съжаление знаем твърде малко. как се е формирал съвременният арабски свят и затова трудно разбираме неговите проблеми. Книгата История на Арабския Изток на Анри Лоранс е първата, която ще запознае българския читател с драматичния път на възникването на съвременните арабски държави, на техните културни, икономически и политически реалности.

Проф. Анри Лоранс (1954) е сред най големите световни специалисти по въпросите на арабския свят. През 2001-2003 г. оглавява Центъра за изследване на Близкия Изток в Бейрут. Понастоящем е проф. в Колеж дьо Франс, където завежда катедрата по Съвременна история на арабския свят.

Българският читател има в ръцете си не само една компетентно написана, но и прецизно преведена история на арабския свят, гаранция за което е научната редакция на проф. Йордан Пеев, носител на наградата за арабска култура Шаржа на ЮНЕСКО за 2006 г.