Българските аномалии - Димитър Делян

Българските аномалии
Автор: Димитър Делян
Обем: 136 стр.
Формат в мм.: 145х200
Издател: ИК "Литера Прима"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-03-11
Нашата цена: 10.01 лв
 

ЯВЛЕНИЯ ИЛИ СКРИТ РАЗУМ?

Понякога изпитвам чувството, че всички тези събития не са се случвали въобще. Дори спомените за тях са някак избледнели и приличат на недовършени рисунки, чийто штрих някъде преминава в пунктирна линия. Това е така, може би защото и случките не са били завършени и са останали все пак неразбираеми.

Аномалиите понякога се появяваха така естравагантно, че човек изпитваше свян да заговори за това пред непросветени хора. През средновековието са ги смятали за изяви на дявола, а в наше време ги наричат със странни имена, като „полтъргайст", например.

Понякога имат гласове на животни и птици, както и звуци на бури и ветрове. Плашат хората, като тропат по подове и стени, или запалват в стаите им някоя вещ, но така, че да може да се изгаси.

Един експерт по въпроса ми каза, че никога не са убивали земни същества, но не обичат нашите механизми - вероятно са предоставили на нас тази чест. Аномалиите обичат децата и се навъртат около тях, когато са на 8-15 години. Тогава самите деца придобиват свърхсетивни възможности, като 8-годишната Гергана, която поставяше монети на масата и те се изправяха върху облата си част (гурта) като посадени, щом махнеше над тях с ръка. Опитайте се и вие да го направите и ще видите, че на практика е невъзможно. Гергана получила тази способност след като кола прегазила любимата й котка и детето изпаднало в шок (ступор, според медицината). Случилото се донякъде ни дава възможност да свържем този вид аномалии с човешката психика, ала това рядко се случва...