Да се чувстваш добре. Клинично доказано лечение на депресията без медикаменти - Дейвид Бърнс

Да се чувстваш добре. Клинично доказано лечение на депресията без медикаменти
Автор: Дейвид Бърнс
Обем: 640 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-03-27
Нашата цена: 26.39 лв
 

„Да се чувстваш добре“ досега е продадена в повече от 3 милиона екземпляра. В неотдавнашно национално проучване е оценена като най-полезната книга за депресията – сред списък от повече от 1000 книги за самопомощ – и е най-често препоръчваната от американските психиатри книга за депресирани.

Пет контролирани изследвания, публикувани в научни списания през последните десет години, сочат, че 70 % от страдащи от депресия, които са прочели „Да се чувстваш добре“, са постигнали подобрение в рамките на четири седмици – при това без друга терапия. Освен това благотворният ефект е дълготраен – проследяван е до три години след това!

Изненадващо е наистина, че антидепресивният ефект на книгата като че е също толкова силен, колкото и този на антидепресантите или на индивидуалната психотерапия. Д-р Бърнс не препоръчва никоя книга за самопомощ като заместител на професионалната терапия. Но тази книга определено ще бъде повече от полезна за всеки, страдащ от депресия или тревожност.

Да се чувстваш добре е страхотно!
Дължите си го!

„Лично аз бих оценил „Да се чувстваш добре“ на д-р Дейвид Бърнс като една от най-съществените книги на последната третина от ХХ век“.
д-р Дейвид Ф. Маас

Добрата новина е, че тревожността, вината, песимизмът, отлагането, ниската самооценка и другите „черни дупки” на депресията могат да се излекуват без лекарства. В „Да се чувстваш добре“ видният психиатър д-р Дейвид Д. Бърнс очертава забележителни, научно доказани техники, които незабавно ще повишат духа ви и ще ви помогнат да развиете положителен поглед към живота:

Да осъзнавате какво причинява резките промени в настроението ви.

Да елиминирате отрицателните чувства от корен.

Да се справяте с вината.

Да се справяте с враждебността и критиката.

Да преодолеете пристрастеността си към любовта и одобрението.

Да победите „нищоправенето“.

Да избегнете болезнената стремглаво спускаща се надолу спирала на депресията.

Да изграждате самооценката си.

Да се чувствате добре всеки ден.

Започнете сега, за да преживеете радостта на това
ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ ДОБРЕ

„Книга, която трябва да се чете и препрочита!“ – Los Angeles Times