Психически вируси. Новата наука за мемите и как да я използваме - Ричард Броуди

Психически вируси. Новата наука за мемите и как да я използваме
Автор: Ричард Броуди
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Екслибрис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-04-01
Нашата цена: 13.56 лв
 

За книгата

„Броуди наистина е заразителен, но неговият вирус носи истина. Хората, които прочетат тази книга, са изложени на голям риск да видят как всъщност стоят нещата."
- Дъглас Ръшкоф, автор на Media Virus! и Noting Sacred

„Това не е книга, а приключение за ума. „Психически вируси" стимулира, образова и ви събужда за онова, което става в действителност. Купете я и я прочетете внимателно!"
- Джефри Гитомър, автор на The Sales Bible

„Истинският гений си личи по това, че взема някакво сложно понятие и го опростява, за да могат хора като мен да го разберат и - още по-важно - да го използват. Ако мемите наистина са от фундаментално значение за поведението (детето имитира дете, детето имитира възрастен, световният лидер подражава на друг световен лидер), то всички ние трябва да ги разпространяваме много по-съзнателно... и по-предпазливо! Хуморът на Броуди прави тази книга забавно, поглъщащо, образователно и от време на време противоречиво четиво. Вземете я, а после я дайте на любим човек и така ще разпространите наистина ценен Вирус!"
- д-р Кевин Хоган, съавтор на Irresistible Atraction и автор на The Psychology of Persuasion

„Психически вируси" може да направи за меметиката това, което Карл Сейгьн направи за астрономията и астрофизиката с Космос."
- д-р Илан Мориц, директор на Института за меметични изследвания