Осъществи целите си с НЛП (невро-лингвистично програмиране). Магически техники за контрол на ума и отключване на скритите способности - Анне Линден, Катрин Перуц

Осъществи целите си с НЛП (невро-лингвистично програмиране). Магически техники за контрол на ума и отключване на скритите способности
Автор: Анне Линден, Катрин Перуц
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "AMG Publishing"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-04-08
Нашата цена: 12.04 лв
 

Книгата не е в наличност
Възможно ли е:

 да добием съзнателен контрол върху поведението си, така че да получаваме по-често желаните резултати?
 да използваме по-ефективно своите вродени ресурси?
 да отправяме ясни послания в общуването с другите, за да ни разбират по-добре?
 да наднинем зад поведението на хората около нас и да достигнем до истинските им намерения?
 да намерим решения на проблеми там, където досега не сме ги търсили?

Ключът към постигането на тези цели ни дава НЛП (невро-лингвистично програмиране). Това е система от психологически техники, създадена в средата на 70-те години от Ричард Бандлър и Джон Гриндър. Тя обединява работата на много творчески умове от сферите на лингвистиката, психологията, антропологията и други дисциплини. Най-общо казано, НЛП предлага практически инструменти за промяна на поведението с цел по-ясна комуникация – и с нас самите, и с околните.
Както предполага и името, НЛП ни показва как да се „препрограмираме“. Това означава на първо място да изведем на съзнателно ниво практиките и поведението, които непрекъснато следваме, без да си даваме сметка за тях. След това можем да поставим под съмнение предположения, приети от нас за даденост, без да се замисляме за тях; да открием достъп до ресурсите, с които дори не подозираме, че разполагаме. И накрая, „променяйки“ съзнанието си, да повлияем на поведението, мислите и чувствата си, така че по-лесно да постигнем своите цели – в личния и професионалния живот.
В книгата си Анне Линден обяснява бързите и ефективни инструменти на НЛП, придружава ги с лесни и забавни упражнения и така ги прави достъпни за всеки читател, поел по пътя на самоусъвършенстването.

За автора:
Анне Линден е основател и директор на Института по НЛП в Ню Йорк. Изследва, практикува и преподава техниките на НЛП от 30 години. Тя е един от първите, получили сертификат за НЛП преподавател лично от създателите на невро-лингвистичното програмиране – Ричард Бандлър и Джон Гриндър.