Черният орден SS. Какво не знаем за преторианската гвардия на Третия райх - С. Кормилицин

Черният орден SS. Какво не знаем за преторианската гвардия на Третия райх
Автор: С. Кормилицин
Обем: 252 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "НСМ Медиа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-04-19
Нашата цена: 10.92 лв
 

Темата за SS е комплицирана и донякъде неудобна. В нея се противопоставят емоциите и страстите на победителите и победените в най-кървавия конфликт в човешката история, а те по-скоро замъгляват, вместо да разкриват историческата истина.

Вярно ли е, че есесовците са имали правото да не изпълняват заповеди, ако преценят, че те противоречат на представите им за чест и достойнство? Вярно ли е, че в техните редици е съществувал еврейски батальон? Защо гоненията срещу циганите тихомълком са прекратени? Защо униформите им са черни, украсени с рунически знаци и мъртвешки глави? Кое е общото между SS и средновековните тамплиери? Кои от идеите, разработвани в митичния институт „Аненербе", са актуални и до днес? Как свастиката е избрана за символ на Хитлерова Германия?

Сергей Кормилицин, познат у нас с книгата „Поетът срещу художника, Сталин срещу Хитлер", след 15годишни проучвания в легални и все още засекретени архиви успява да разчупи ред пропагандни заблуди, легенди и слухове, свързани с преторианската гвардия на Третия райх.