Учението за Ци Гун на един безсмъртен даоист. Осемте основни упражнения на майстор Ли Дзин Юн - Стюарт Олв Олсън

Учението за Ци Гун на един безсмъртен даоист. Осемте основни упражнения на майстор Ли Дзин Юн
Автор: Стюарт Олв Олсън
Обем: 214 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Аратрон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-04-26
Нашата цена: 10.92 лв
 

Книгата не е в наличност
Това е превод на Стюарт Олсън, който той представя ученията на майстор Ли Дзин Юн за осемте броката. Това е поредица от позиции в седеж, развити от даоистите през последните три хиляди години в търсене на дълголетие и жизненост. Има истински данни, че майстор Ли Дзин Юн, един от най-известните майстори по ци гун, е живял повече от 250 години, като през това време всеки ден е практикувал осемте броката. Неговото дълголетие е живо доказателство, че осемте броката са същността на даоистките лечебни и ци гун практики.

Като се ръководи от проверените от времето учения на майстор Ли Дзин Юн, Стюарт Олсън представя автентичен, но заедно с това и достъпен подход към тази уникална практика. Всяко от упражненията започва с оригиналния текст на осемте броката, който води началото си от изсечения върху камък текст на Као Лин от времето на ранната династия Ханджоу. След това е дадена интерпретацията на текста от майстор Ли и накрая той е допълнен от коментарите на Олсън. Включени са и инструкции за поетапното изпълнение на всяко от упражненията, илюстрирани с ясни снимки на изпълнението на упражнението от самия Олсън. Тъй като осемте броката са основата на целия ци гун, книгата представлява ценно помагало за всички практикуващи, независимо от техния стил или ниво на изпълнение.

Стюарт Олв Олсън преподава ци гун на осемте броката, даоистка медитация и тай дзи. Учил е при редица даоистки майстори, в т. ч. чан майстора Сюан Хуа, майстора по кун фу и лечебни практики Оей Кон Хуей, дхарма майстора Чен И и майстора по тай дзи цюанТ.Ц.Лян.