Беше ли любов - Божана Апостолова

Беше ли любов
Автор: Божана Апостолова
Обем: 64 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Жанет 45"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-05-01
Нашата цена: 8.90 лв
 

“Беше ли любов” – това са тридесетина стихотворения, в които нищо не е преиграно, съчинено, умозрително, стерилно. Божана не изсмуква лирика от пръстите си, не маниеричи и не словоблудства, стиховете й са пълнокръвни и пълноценни. В нейната поезия усещаме дъха на истинския живот, тя е вътре в автентичните емоции на живота, разчита на живото чувство.

От 1978 г., когато излиза първата й стихосбирка „Нестинарска орис”, до 2010 г., когато излиза новата й, девета книга със стихове "Беше ли любов", (издателство "Факел"), Божана Апостолова упорито и без външен шум печели на своя страна все повече читатели на поезията.
Освен с многобройни награди за издателската й дейност, Апостолова е удостоена и с много награди за личното й творчество, сред които тя особено цени наградата „Пловдив” за проза, „Златния ланец” на в. „Труд” за поезия и „Золотая муза” – за лично творчество и принос в българо-руските културни взаимоотношения.
Макар наградите да я радват, истински щастлива я прави интересът на читателите към нейните стихове.

Още с излизането си книгата бе окачествена като полиграфическо бижу и заради великолепните илюстрации на художниците Стоян Куцев, Христо Гочев и Румен Жеков.