Академия Кошмари: Порталът - Дийн Лори

Академия Кошмари: Порталът
Автор: Дийн Лори
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Пан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-05-07
Нашата цена: 8.10 лв
 

Чудовищата под твоето легло са истински!

Защото нашият свят не е единственият!
Защото съществува портал към един тайнствен свят и всеки кошмар, който сънуваме, отваря проход към него. Там властват хаоса и насилието, а опасни и зловещи същества се стремят да проникнат в света на хората. И единствено пазители с изключителни способности могат да им се противопоставят. Трудна и опасна задача – особено ако си само на тринадесет години!
До своя тринадесети рожден ден Чарли никога не е имал приятели! Просто той не е като другите – всеки път, когато заспива, наоколо започват да се случват странни неща. Затова и всички го избягват. Докато един ден идват странни хора с невероятни способности и го отвеждат в академия „Кошмари”. Това е специално училище, където се обучават деца като него. Ала силата на Чарли е прекалено голяма и непредсказуема дори и за академия „Кошмари”.
Ще намери ли там приятели?
Ще успее ли да овладее своите невероятни способности?
Ще се справи ли с всички опасности? …

1 ЛЯТО С 20 МОМЧЕТА
Ана и Франки са шестнадесетгодишни.
Ана и Франки са невероятно красиви.
Ана и Франки са страшно секси.
Ана и Франки са най-добрите приятелки, откакто се помнят.
Но една голяма мъка издълбава пропаст между тях. Дали ще успеят да я преодолеят и да върнат истинското си приятелство? Може би това ще се случи по време на тяхната лятна почивка в Калифорния, която те наричат Върховно Лято на Всички Времена. Франки безгрижно предлага през всеки ден от ваканцията си там да се запознават с по едно ново момче. Двадесет дни – двадесет момчета!
Прекрасните плажове на океана ги очакват с безброй забавления - купони, любов и скрити тайни. Но те ще трябва да се справят със собствените си страхове и чувства. Колко променени ще се върнат и ще издържи ли приятелството им на всички изпитания?

НОВАЧКАТА
След края на първата година в елитно частно училище в Манхатън, Джени Хъмфри трябва да го напусне заради непрекъснатото си забъркване в неловки и трагикомични ситуации. Красива и секси, импулсивната тийнейджърка се премества в не по-малко престижната академия „Уейвърли”. Там смята да започне нов живот. Решава, че сега е моментът да се превърне в онова, което винаги е мечтала да бъде – изтънчена, умела и недопускаща глупави грешки. Но в академия „Уейвърли” Джени попада във вихъра на интриги, купони и заплетени взаимоотношения между изключително богатите тийнейджъри. Дали ще успее да се справи с всичко това и да се превърне в супер гадже - най-забележителното момиче в колежа!
Защото в академия „Уейвърли” само едно момиче може да бъде №1.

ТИЙНЕЙДЖЪРИТЕ ОТ ХАЙЛАЙФА
Ана Пърси е на седемнадесет години. Тя е потомствена аристократка и образец за поведение – отлични оценки, правилно възпитание. Но ето че един ден тя получава предложение от баща си да започне стаж в известна литературна агенция. Стаж, който ще й осигури след време постъпване в престижния университет „Йейл”. Ана решава да приеме и да замине при него в Лос Анджелис. Там смята да промени скучния си и предсказуем живот. Още в самолета я очаква първият флирт или може би голямата любов! Изключително привлекателният Бен успява да я измъкне от една неловка ситуация и между двамата пламва силно привличане. Но нещата никога не са толкова прости! Оказва се, че в Бен са влюбени още няколко красиви тийнейджърки от хайлайфа, които се борят за неговото сърце. Ана я очакват безброй приключения, завист и любов. Ще й трябват много сили, за да успее да се справи с предизвикателствата и да запази собственото си достойнство.

МОМИЧЕШКИ КЛУБ
Петнадесетгодишната Саманта е готина и секси, но никак не обича да е център на вниманието. А това е толкова трудно, когато си била главен герой в най-популярната TV реклама за годината!
След края на учебната година Саманта решава да замине на летен лагер като помощник ръководител. Ала едва пристигнала, тя започва да се пита дали е взела правилното решение – за първи път остава далече от майка си и приятелите, за първи път се налага да се оправя самичка и да взема самостоятелни решения! Освен това трябва да се научи да отстоява собственото си мнение. Защото в лагера веднага се превръща в магнит за погледите на момчетата и в същото време става непоносима пречка за момичетата, които искат да бъдат №1. И колкото повече се опитва да не се натрапва и да стои встрани, толкова повече се оказва в центъра на събитията – комичните ситуации се редуват с гадни номера, истинското приятелство се преплита с ревност и отмъщения. Но когато се появява и първата любов, Саманта трябва да реши дали да остане нерешителна и плаха или да повярва в себе си и да се бори за щастието си.