Производството по несъстоятелност - Нели Маданска, Бистра Николова

Производството по несъстоятелност
Автор: Нели Маданска, Бистра Николова
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиби"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-05-10
Нашата цена: 17.00 лв
 

В книгата се разглеждат последователно и в тяхната логическа връзка: откриването на производството по несъстоятелност; вписванията, заличаванията и обявяванията в търговския регистър, свързани с производството по несъстоятелност; масата на несъстоятелността и нейното попълване; процедурата по предявяване на вземанията; оздравителното производство; осребряването и разпределението на събраните суми.

Изданието предоставя систематизирани знания за разнообразието от материалноправни, процесуални и регистърни въпроси, свързани с търговската несъстоятелност, и е предназначено както за практикуващите юристи, така и за студентите по право.

Нели Маданска е главен инспектор на Инспектората на министъра на правосъдието по ЗСВ и автор на книгата „Производството по несъстоятелност” (2003, 2005). Бистра Николова е съдия в търговското отделение на Варненския окръжен съд. Н. Маданска и Б. Николова са преподаватели в Националния институт на правосъдието по въпросите на дружественото право и несъстоятелността.