Тайните на спецслужбите - Сергей Дьомкин

Тайните на спецслужбите
Автор: Сергей Дьомкин
Обем: 414 стр.
Формат в мм.: 145х245
Издател: ИК "Дилок"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-05-25
Нашата цена: 22.75 лв
 

Дейността на спецслужбите наподобява огромен айсберг. Само върхът му понякога се появява по първите страници на вестниците и на екраните на телевизорите под формата на съобщения за шпионски скандали, сензационни политически убийства, правителствени преврати и широкомащабни подривни операции. По- голямата част от айсберга е покрита в бронирани сейфове и закодирани компютърни файлове. Едва след известно време от публикации в пресата, разсекретени документи, мемоари на участници и свидетелства на очевидци става възможно възстановяването на реалната картина за проведените операции на КГБ и ЦРУ, английската СИС и израелската Мосад, за които ще стане дума по страниците на тази книга.

Ще се запознаете с един от най-интересните, но малко известни раздели от съвременната история — на непрекъснатата тайна война, която водят спецслужбите от всички държави по всяко време на денонощието, за да постигнат победата, преди да се включи дипломацията или преди да е започнала войната.

Старателно укриваните факти променят нашето възприятие за живота. Светът на шпионажа е бляскав, сложен и непредсказуем, а съдбата обича интелигентните, смелите и предизвикателните.