Командосите от СОБТ. Червените барети - Пламен Григоров

Командосите от СОБТ. Червените барети
Автор: Пламен Григоров
Обем: 200 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Распер"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-06-23
Нашата цена: 10.92 лв
 

За тях говореха и продължават да говорят какво ли не, наричаха ги и ги наричат какви ли не. Още с първите дни на своето създаване те са неудобни както за политици, така и за престъпници. Всеки иска да ги употреби според своите представи и според своите интереси.

Злоради пишман журналисти и доносници и днес изливат своята отрова върху тях и се опитват на техен гръб да натрупат слава и пари.

Затворени зад високите огради на Враня, те възбуждаха и продължават да възбуждат въображението на всеки лаик и на всеки предател.

За тях се създаваха и продължават да се създават митове.

И днес сред широката общественост в България за антитерористите от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), за българските „Червени барети" се знае почти толкова малко, колкото и преди 30 години, когато се наливаха основите на това поделение. Мърморковците и всезнайковците, които по правило нито са забили пирон, нито са поставили тухла през целия си живот, продължават да лаят като гладни псета. Но за тяхно голямо разочарование и за радост на милионите достойни и честни българи СОБТ е едно от малкото неща в България, което действително е на европейско и световно ниво.