Шестте рамки на мислене - Едуард де Боно

Шестте рамки на мислене
Автор: Едуард де Боно
Обем: 124 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Locus"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-06-24
Нашата цена: 9.10 лв
 

В днешния пренаситен с факти, цифри и данни свят, как да фокусираме вниманието си, за да извлечем необходимата ни полза от информацията, с която разполагаме? Никога не е било по-лесно да я получим. Но информацията сама по себе си не е достатъчна. Важен е начинът, по който гледаме на онази информация, която е от значение. Как получаваме най-много стойност от нея?

Чрез техниката на шестте рамки, бащата на латералното мислене Едуард де Боно ни показва как съзнателно и преднамерено да насочваме вниманието си, вместо да го оставяме да бъде привлечено от необичайното и нерелевантното за нас. Също както решаваме да се отправим на север, запад или югоизток, можем да изградим рамка за насочване на вниманието и мисленето си. Всяка от рамките представлява посока, към която гледаме. Първо поглеждаме, после забелязваме и тогава отбелязваме това, което виждаме там.

Това е начин да търсим задоволяване на нуждите си. Да търсим стойност. Да търсим интерес. Да търсим точност.

Както всички създадени от де Боно техники, и тази е проста, ефективна и способна изцяло да промени начина ви на мислене и възприемане на информацията.

Научете се да мислите по-добре от конкурентите си. Идеите са разменната монета на успеха. Те ви отличават от конкуренцията. - Едуард де Боно Едуард де Боно е култова фигура в разра- ботване на мощни и нестандартни идеи за изостряне на ума. - Times