Събрани пиеси Том II/ Томас Бернхард - Томас Бернхард

Събрани пиеси Том II/ Томас Бернхард
Автор: Томас Бернхард
Обем: 686 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Рива"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-07-06
Нашата цена: 18.20 лв
 

Томас Бернхард (1931-1989) е един от най-интересните съвременни австрийски писатели, автор на множество романи и театрални пиеси, носител на много литературни награди и отличия.
Учил музика, работил като журналист, а след това и като писател на свободна практика, той е добре познат на читателите и зрителите в целия свят. Актьорите с удоволствие играят в пиесите му, макар режисьорите често да са много респектирани от своеобразния му стил, от провокативния му характер към света, от съчетаването на мрачни, разрушителни страсти с остроумна закачка и дори, макар и рядко, с радостта от живота.
В този том са включени пиесите на Томас Бернхард Обновителят на света, Над всички върхове е тишина, Достигнатата цел, Видимото мами, Театралът, Ритер, Дене, Фос, Просто сложно, Елизабет Втора и Площадът на героите, които са писани от 1979 до 1988 година.

Томас Бернхард е може би най-големият съвременен немскоезичен драматург, много силен и неуморен, човек, който все още не се е отказал от вярата в театъра, въпреки че непрекъснато мърмори по негов адрес.
Клаус Пайман

Човек може да цитира текста на Бернхард. Може с часове да се забавлява с изреченията му. Може да живее с тези изречения.
Бернхард Минети

Изглежда, в процеса на писането на Бернхард му е станало ясно какво означава да разрушиш една история, да бъдеш типичен разрушител на истории.
Венделин Шмит-Денглер