Завоевателят - Федерико Андахази

Завоевателят
Автор: Федерико Андахази
Обем: 276 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-07-28
Нашата цена: 12.04 лв
 

Какъв щеше да е светът, ако историята не е такава, каквато ние си мислим, че е била? Воден от предсказанията на древния календар на ацтеките, един изключителен млад човек – Кетца – отгледан от мъдрец в древно Мексико, се впуска в приключение. Той изпреварва великите пътешественици и е първият, който открива един нов свят – Европа.
Кетца разказва за варварствата, които вижда по тези земи: обожествяването на един мъж, жестоко прикован на кръст; хора изгаряни на клади пред тълпи, ликуващи от възторг като диваци; безграничен ламтеж за богатства и власт. Пътуването му ни отвежда до Испания и голяма част от Европа, Средния изток и Азия, което превръща романа в едно невероятно приключение.
Кетца, който вижда ненаситността на управниците, не може да не предрече, че те скоро ще пресекат океана, тласкани от желанието си да увеличат своите владения. Тогава замисля план, за да избегне завладяването и изтребването на собствения си народ. Пророчествата на Кетца, откривателят на Европа, продължават да са в сила и днес. Онази война, за която мнозина вярват, че е останала в миналото, все още не е приключила.

Федерико Андахази отново ни поднася изненада с една дръзка история, изпълнена със страстни изживявания, за времето, когато светът е имал възможност да бъде различен.

Ел Мундо Литерарио

Този роман е носител на Награда Планета (Аржентина)