Магазинът за самоубийци - Жан Тьоле

Магазинът за самоубийци
Автор: Жан Тьоле
Обем: 120 стр.
Формат в мм.: 120х200
Издател: ИК "Рива"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-08-04
Нашата цена: 7.28 лв
 

Семейната фирма "Магазин за самоубийци" процъфтява сред чуждото нещастие до деня, в който се появява безмилостен противник: радостта от живота.
От десет поколения семейство Тюваш продава всевъзможни средства за самоубийство. Бащата, Мишима Тюваш, специалист по насилствена смърт, ръководи с желязна ръка бизнеса. Майката Люкрес, привърженичка на отравянията, сама забърква фаталните смеси. Големият син Венсан проектира лунапарк на тема самоубийство. Дъщерята Мерилин, грозновата и непотребна, е готова сама да сложи край на живота си, но това е немислимо: "Кой сетне ще върти магазина? Семейство Тюваш си имаме призвание!".
В това нещастно, но доволно от съдбата си семейство съдбата чука на вратата, преобразява персонажите против волята им и превръща магазина за самоубийци в средище, където кипи веселие и смях, и клиентите се срещат, за да се забавляват със смъртта и обсъждат решения на световните проблеми.
"Толкова малко ни трябва, за да бъдем щастливи, толкова малко ни трябва!..."
" - Животът е такъв, какъвто е. Независимо какъв ни се струва. И той си има своите несръчности и несъвършенства. Няма смисъл да му придиряме прекомерно. Но струва ли си поради това да си пожелаем смъртта? По-добре да приемаме нещата откъм добрата им страна.".

Френският режисьор, сценарист и автор на комикси Патрис Льоконт снима дългометражен анимационен филм - адаптация по бестселъра на Жан Тьоле "Магазинът за самоубийци" .
Премиерата на филма се очаква през пролетта на 2012 г.