Вълшебният прашец и спасяването на яйцето - Гейл Карсън Левийн

Вълшебният прашец и спасяването на яйцето
Автор: Гейл Карсън Левийн
Обем: 190 стр.
Формат в мм.: 200х250
Издател: ИК "Егмонт България"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2010-08-05
Нашата цена: 18.11 лв
 

Прила, феята, пристигнала най-скоро на остров Никога, е толкова странна, че дори самият остров се двоуми дали да я пусне в Царството на феите. Когато среща други феи, Прила се ръкува с тях и възкликва: "Радвам се да се запознаем!"... вместо "Ще полетя с теб!" И не само това - тя нарича Камбанка "госпожица Камбанка". Всъщност Прила се държи като Тромавон, а не както подобава на една уважаваща себе си фея от остров Никога. На всичкото отгоре тя не знае каква е дарбата й и дали въобще притежава дарба. Според Мама Гълъбица, а тя е най-мъдрото същество на острова, Прила си има дарба, но дори тя не е убедена в това.

Един свиреп ураган, една себична фея, Капитан Хук, високомерните морски сирени, кръвожадният златен орел и злият дракон Кайто се срещат в прелестен еликсир, за да подложат на изпитание мъдростта на Мама Гълъбица, смелостта на Камбанка и изобретателността на Прила. Дори децата на Тромавоните, които са на сушата, дори читателите, където и да са те, играят важна роля, когато се решава съдбата на остров Никога.

Книгата "Вълшебният прашец и спасяването на яйцето" е създадена от майсторката на съвременната приказка Гейл Карсън Левийн. Прекрасните илюстрации са дело на Дейвид Кристиана.