Бандит по неволя. Криминални разкази и новели - Емануел Икономов

Бандит по неволя. Криминални разкази и новели
Автор: Емануел Икономов
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 135х200
Издател: ИК "Плеяда"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-08-25
Нашата цена: 9.10 лв
 

Писателското Верую на Емануел Икономов е ав- тентичността, преследването на истината за неща- та от живота, умението да се търси посредством оригинални фабули онази реалност, която ни заобика- ля, и да се достига до значими обобщения.
Георги Цанков

Без съмнение Емануел Икономов е майстор от висока класа на художествените гротески на кри- минални теми. Неговите герои са абсурдни и реални, защото живеят и се лутат в една абсурдна, но на- пълно реална обществена атмосфера.
д-р Светослав Славчев

Със своята широка обща и специална култура, с умението „да забелязва", Икономов явно не се терзае за жанровата определеност на творчеството си.
Георги Величков

Емануел Икономов, роден през 1960 г. в София, е проза- ик, журналист, преводач, критик, съставител, издател. Вицепрези- дент на А1ЕР - Международната асоциация на писателите кри- миналисти от 2000 г. През 2002- ра печели Голямата награда на името на Атанас Мандаджиев за криминален разказ, а през 2003 - наградата на критиката за криминална загадка „Инспек- тор Стрезов". Автор на дузина сборници с разкази и гротески, предимно във фантастичния и криминалния жанр, на критически есета и статии. Негови произве- дения са преведени и публикувани в Англия, Герма- ния, Испания, Русия, Сърбия.