Колко струва човек? - Джон Бейнс

Колко струва човек?
Автор: Джон Бейнс
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Екслибрис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-09-05
Нашата цена: 12.74 лв
 

Цивилизован ли е нашият свят? Според повечето хора технологичният и научният прогрес ясно показва, че човечеството е постигнало висши нива на цивилизация. Но какво се случва с качеството на нашия вътрешен свят? Какво да кажем за драматичното състояние на планетата днес, страдаща от постоянни и унищожителни войни, икономическа несигурност, нарушаване на най-фундаменталните човешки права, замърсяването на природата и много други тревожни проблеми? Дали човек е наистина човек или само робот?

Практическата (оперативна) философия, създадена от Дарио Салас Сомер, предлага на читателите път към лично усъвършенстване, по който да обогатят своя живот и да подобрят света.

Основана на древната мъдрост - едва наскоро получила признание от най-напредналите области на науката, като квантовата физика, - тази практическа философия предоставя средства, които ще ни помогнат да усъвършенстваме възприятията си, способността да мислим и да развиваме вътрешния си свят, както и да придобием по-висша съзнателност.

Само по този начин можем да постигнем една наистина човешка цивилизация.

Дарио Салас Сомер е създател на Института за херметическа философия (1970) в Сантяго, Чили. По-късно филиали на института са открити в Аржентина, Венецуела, Колумбия, Испания, САЩ, Русия, България и Италия. Той е признат в целия свят като значим съвременен философ, мислител и изследовател.

Под псевдонима Джон Бейнс пише поредица от книги, посветени на създадената от него Оперативна философия. Сред тях са "Тайното учение", "Звездният човек", "ХипсоСъзнание", "Науката за любовта", "Съществува ли жената?", "Развитие на вътрешния свят и Морал за 21 век".