Реални опции. Най-новата практика при вземане на инвестиционни решения - Том Копланд, Владимир Антикаров

Реални опции. Най-новата практика при вземане на инвестиционни решения
Автор: Том Копланд, Владимир Антикаров
Обем: 282 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Класика и стил"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2010-10-10
Нашата цена: 33.67 лв
 

Критичен момент при вземането на стопански решения е определянето на осъществимостта и приоритета на потенциалните инвестиции. Един нов метод за оценяване стойността на инвестициите ­ реални опции ­ постепенно измества традиционния подход, свързан с изчисляването на нетната съвременна стойност (NPV). Том Копланд и Владимир Антикаров предвиждат, че след десет години реалните опции ще заменят NPV в качеството є на централна парадигма при инвестиционните решения.
Настоящата книга предлага първото практическо ръководство за разбирането и използването на реалните опции в ежедневното вземане на решения. Авторите представят дългогодишния си опит с десетки корпорации в използването на реалните опции.
Анализът е обогатен с реални казуси и техните решения. Въпросите в края на главите и задачите осигуряват както необходимата практика, така и допълнителни гледни точки на приложението на реалните опции. Авторите предлагат също решения на въпросите, поставени в книгата, както и модели с реални опции, полезни за бъдещия професионалист на техния сайт www.corpfinonline.com.

“В една област с все повече сливания и поглъщания на фирми, конвергенция, глобализация и нововъведения, разбирането на реалните опции ­ за инвестиционните решения при неопределеност ­ е от първостепенно значение. Тази книга e пълно постъпково ръководство за приложението на реалните опции към простите възможности, които ни предлага реалния свят.”
Сусан Фез,
Мениджър “Услуги по глобално оценяване”, Texaco, Inc.

Том Копланд (Tom Copeland) е генерален директор по Корпоративни финанси в Monitor Group, където ръководи финансовата практика. Том е бил консултант на повече от 200 фирми в 34 страни по целия свят и е един от водещите авторитети в оценяването.

Владимир Антикаров има степен M.B.A. от Бостънския университет и е аспирант по финанси към Бостънския университет. Завършил е висше образование в Университета за национално и световно стопанство в София, България. Стипендиант на Фулбрайт, член на Бета...