Енциклопедия на електрониката. том III. Интегрални схеми и сензори - Йордан Тренков

Енциклопедия на електрониката. том III. Интегрални схеми и сензори
Автор: Йордан Тренков
Обем: 368 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Техника"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-10-14
Нашата цена: 17.29 лв
 

Пред вас е първият том от енциклопедия на електрониката. Тя се състои от четири книги, посветени на различни електронни елементи, сензори, интегрални схеми, компютри, дискове, ленти, средства за комуникации и др. Описано е и развитието на българската изчислителна техника и микроелектроника.

Енциклопедията е написана от автор с голям практически опит и непосредствен участник в изграждането на българската електроника. Резултат е от дългогодишно изследване на историята на електронно-информационната революция.

Книгите са предназначени за всички любознателни хора, които обичат техниката и историята. Специалисти и студенти могат да извлекат голяма полза, тъй като в тях е систематизирана много информация за електрониката.

Том III е богато илюстриран с над 330 фигури и голяма галерия със снимки. Историята на събитията е представена в 8 тематични хронологии. Включени са кратки биографии на 70 личности с най-значим принос за развитието на световната и българската микроелектроника - технологичното чудо, което събра на върха на игла хиляди транзистори и ги накара да работят със скорост близка до светлинната.