Лицето на странника - Ан Пери

Лицето на странника
Автор: Ан Пери
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Панорама Груп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-10-17
Нашата цена: 12.73 лв
 

Атмосферата на викторианска Англия е ненадминато описана. Ние сме там. Вдишваме въздуха, чуваме шумовете и съпътстваме детектива във всичките му дела и обиколки из стария Лондон.

Макар и да няма динамиката и размаха на своята именита предшественичка, Агата Кристи, Ан Пери ни разказва историите си със истинско "английско" спокойствие. Действието е последователно и бавно върви към очакваната развръзка. За разлика от великия Холмс, който решава случаите си с неочаквана (или пък очаквана) дедуктивна мощ, Монк е последователен и търпелив. Той търси отговорите методично и неуморно, въпреки личните му премеждия и неволи.

Ан Пери и нейвият детектив, Уилям Монк, са една алтернатива на Агата Кристи и Еркюл Поаро, на сър Артър Конан Дойл и Шерлок Холмс.

За всички, които обичат атмосферата в книгите на Агата Кристи, нравите и обичаите на нейните герои и ярката индивидуалност и неподражаемост на Еркюл Поаро и гоcпожицa Мapпъл.

За феновете на Шерлок Холм и неговият другар д-р Уотсън.

"Лицето на странника", на Ан Пери, е първата книга с участието на детектива Уилям Монк. Тук тя ни го представя и ни подготвя за следващите му случаи. А

н Пери живее в Портмахомак, Шотландия и е автор на редица викториански драматични романи за Томас и Шарлот Пит. ЛИЦЕТО НА СТРАННИКА е първото бЪЛГАРСКО издание на нейната, приета с аплодисменти от критиците, поредица за Уилям Монк.

„Г-ца Пери представя един викториански сюжет с изтънчена характеризация и психологически съспенс, които са всекидневните инструменти на съвременния писател... “ New York Times Book Review