Шапкарницата на доня Никанора - Кирстан Хокинс

Шапкарницата на доня Никанора
Автор: Кирстан Хокинс
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-11-01
Нашата цена: 9.71 лв
 

Заобиколено от гъста гора и достъпно само по коварен път, тихото южноамериканско градче Вайе де ла Вирхен е почти непознато на външния свят. Но един ден там пристига мълчалив странник и всичко се променя завинаги.

Животът на жителите на града не се е развил така, както са мечтали. Доня Никанора така и не е успяла да се отправи на пътешествие по света, дон Боско не се е оженил за жената, която обича, а кметът не е постигнал политическа власт и влияние. С пристигането на чужденеца, познат само като Грингито, мечтите им сякаш се събуждат. Доня Никанора е твърдо решена да отвори първата шапкарница в града, кметът планира да превърне Вайе де ла Вирхен в оживен туристически център, а тихият живот на дон Боско се преобръща благодарение на любовта. В малкото градче проникват непознати сили, а загадъчният Грингито наблюдава изпод евкалипта на площада развитието на драмите.

Атмосферата в романа напомня за света, който създават Джоан Харис в "Шоколад" и Лаура Ескивел в "Раздавачът на щастие", обгражда ви с аромати, вкусове и звуци, типични за латиноамериканската литература. "Шапкарницата на доня Никанора" е написан в стила на магическия реализъм и е изпъстрен с очарованието на ежедневните чудеса, с незабравими тъжно-смешни герои, които ще ви накарат,независимо на каква възраст сте и с какво се занимавате, да съберете смелост и да следвате мечтите си.

Кирстан Хокинс е завършила антропология в Единбургския университет и предприема многобройни пътувания из Африка, Латинска Америка и Азия. Работила сред индиаците ашанинка в перуанската джунгла и е прекарала известно време в боливийската част на платото Алтиплано.