Душите индиго. Разбери кой си и каква е твоята мисия - Кабир Джафи, Ритама Дейвидсън

Душите индиго. Разбери кой си и каква е твоята мисия
Автор: Кабир Джафи, Ритама Дейвидсън
Обем: 184 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "AMG Publishing"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-10-25
Нашата цена: 10.28 лв
 

Тези хора носят в себе си една съкровена надежда за бъдещето – надежда за нов тип човешки взаимоотношения и нов тип цивилизация. Те въплъщават творчески импулс, новаторство и независимост. Те мислят и чувстват по нов, различен начин.
Те са души индиго.

През последните години се говори много за децата индиго, наречени така заради преобладаващия индигов цвят в тяхната аура. Авторите на тази книга обаче прокарват хипотезата, че и голям брой възрастни, обитаващи планетата Земя днес, носят характеристиките на индиго. Тези хора имат натрапчивото усещане, че са различни от своето обкръжение. Те са убедени, че животът им има някакво по-висше предназначение, въпреки че невинаги са наясно какво точно? Тяхната представа за връзка е доста различна от общоприетата, защото тези хора ценят свободата си повече от всичко. Животът им често е нелек и объркан, тъй като те или напълно отказват да следват вече утъпканата пътека и останалите ги заклеймяват като необщителни и аутсайдери, или за да се адаптират към средата, потискат истинската си същност, което им носи страдание.
Книгата „Душите индиго” предлага на всички тези хора алтернативен и далеч по-приятен път – да разберат кои са и каква е тяхната уникална мисия, за да могат да изпълнят живота си със смисъл и удовлетворение. Тя обединява знания и практически опит от астрологията, енергийната психология и източните учения, за да помогне на съвременния човек да се помири със себе си и света около него и да приложи уникалния си духовен потенциал за постигането на конкретни цели.
В сбита и лесно достъпна форма авторите обясняват каква е връзката между фемомена индиго и настъпващата нова астрологична ера – т.нар. ера на Водолея. Според тях първите хора, носещи енергията и качествата на индиго, са започнали да се раждат още през 1700 г. Много от тях са понесли последиците от новаторското си мислене и са платили скъпо за своята „различност”. Сега обаче все повече и повече хора споделят качествата на душите индиго, които авторите обстойно изследват в отделни глави: непреодолимо желание за развитие и стремеж към съвършенство, остър ум, но в същото време и интуитивна проницателност, способност да стигат до истината и до същността на нещата, склонност към изучаване на духовността, стремеж към свобода, копнеж за истинска интимност и т.н.
Специално внимание е отделено на конфликта на душите индиго със света около тях – света, който все още носи характеристиките на старата епоха. Авторите предлагат и съвети за по-лесна адаптация към заобикалящата среда. Главата „Душите индиго в любовта” обяснява, че промяната в личностните качества неизменно ще доведе и до нови очаквания към интимните връзки, изследва какви са те и дава конкретни прогнози за това как хората ще общуват помежду си в бъдеще.
„Душите индиго” ще бъде полезна книга за всеки, който по някакъв начин се е чувствал различен и неразбран, за търсещия своя уникален талант или житейска цел, както и за читателя, изкушен да надникне в света на бъдещето.

Кабир Джафи е сред основоположниците на енергийната психология – съчетание между постиженията на западната психология и източната мъдрост. Занимава се с духовна работа от 35 години, 18 от които прекарва в манастир в Индия. В момента работи като енергиен терапевт и консултант по личностно развитие.

Ритама Дейвидсън е енергиен терапевт с необикновенна сензитивност, която й помага да насочва хората в процеса на себепознание. Заедно с Кабир е съосновател на огранизация, която провежда лекции и курсове по проблемите на личностното усъвършенстване и духовното развитие.