Единение. Из беседите на Учителя Петър Дънов пред Младежкия окултен клас -

Единение. Из беседите на Учителя Петър Дънов пред Младежкия окултен клас
Автор:
Обем: 144 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-10-23
Нашата цена: 8.19 лв
 

Книгата „Един-е-ние“

Тази книга отразява един миг от живота на една група съмишленици. Група от хора, съзнателно избрали подобен за всички начин на мислене – като опознавам себе си, ще опознавам света; работя върху себе си, за да съм полезен на всички.

Всички или Цялото е онова дърво, в чиито клони сме ние.

Листата нямат лични имена. Те са подобни по форма и структура, но всяко има своя изгрев и залез и не си пречат едно на друго по пътя между небето и земята. И все пак остават част от дървото. И всяко поглъща живителните сокове от корен и стъбло и ги преработва в поредната опора на Битието, наречена видим свят.

Книгата „Божествената мисъл“ е от поредицата Младежки окултен клас. Усвояването на знанието в беседите проникна у всеки член на групата в три направления: в негована основа, корените му, там, където човек създава това, в което ще вярва, филтърът, през който ще пропуска доброто и полезното за него. Това са Законите и правилата в живота му.

Второто направление на изучаване на беседите са онези свещенни думи, които съдържат и отпечатват точната енергия. Това са формулите и молитвите, стъблото, което пренася храната за душата.

И третото направление са съзнателните движения в пространство и време на човека, короната от клони на дървото, защото и човекът е короната на творението. Това са упражненията и опитите в Учението на Беинса Дуно.

Корен, стъбло, листа.

Закони, формули, упражнения.

Мъдрост, Любов, Истина.

Отец, Син и Дух.

Така сме усвоили Троицата. А заглавието на нашата книга е сладкият плод за всички нас. И искаме да го споделим.