Немезида. Случаите на инспектор Хари Хуле - Ю Несбьо

Немезида. Случаите на инспектор Хари Хуле
Автор: Ю Несбьо
Обем: 512 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Емас"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-10-26
Нашата цена: 16.38 лв
 

Как да заловиш убиец, ако ти си главният заподозрян?

В банка в Осло влиза маскиран мъж, опира дулото на пистолет в главата на касиерката и ѝ казва да брои до двайсет и пет. Не получава парите достатъчно бързо и дърпа спусъка. Младата жена умира, а два милиона крони изчезват заедно с извършителя.

Любимата на инспектор Хари Хуле - Ракел, е заминала за Москва със сина си Олег в очакване на съдебно дело за попечителство над детето. В това време обаче Хари среща своя стара тръпка - Ана Бетсен. След вечеря с нея, полята обилно с алкохол, инспекторът се събужда в апартамента си, без да помни какво се е случило. На следващия ден научава, че Ана е намерена мъртва в жилището й, а уликите за убийство сочат към него. Междувременно бруталните банкови обири продължават и Хари е принуден да тръгне по ръба на закона, за да разреши и двата случая и да изчисти името си...

Особнякът от Севера Ю Несбьо продължава да държи първенството на най-четен норвежки автор в света. Книгите му са достигнали 28 милиона продадени екземпляра, преведени на над 50 езика, а романът „Немезида“ беше номиниран за „Нобеловата награда на криминалистите“ – „Едгар“ за 2010 г.