Етика на царството - Глен Стасен, Дейвид Гъши

Етика на царството
Автор: Глен Стасен, Дейвид Гъши
Обем: 532 стр.
Формат в мм.: 170х240
Издател: ИК "Нов човек"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2010-10-27
Нашата цена: 22.75 лв
 

Християнска етика

„Сткъсването от Иисус Христос и недооценяване мястото на Проповедта на планината довежда до изменения в морала на вярващите.

Г. Стасен и Д. Гъши реабилитират Иисус Христос като канара, в която се закотвя християнската етика и посочват на мястото Му в живота на вярващите. Според тях познаването на Иисус Христос култивира нашата вяра и й придава специфично значение. Чрез Иисус Христос човек разбира по-дълбоко собствената си същност и високата си ценност, а който познава Христовото учение развива добродетели, с които придобива Божието царство.

Книгата Етика на Царството е успешен опит да си спомним Иисус богочовека и Неговото учение, което би трябвало да определя дневния ред на Христовите последователи и да очертае пътя за безрезервното им следване".
Проф. д-р Димитър Киров, Софийски университет „Се. Климент Охридски", Богословски факултет.

„Много християни в Америка са се нагодили към ценностите на една светска култура, като приемат безропотно или материалисткия/консуматорски дух, или релативистичния дух: „Аз съм добре, ти си добре". Етика на Царството е горещ призив към Църквата да бъде Христово тяло на земята, да живее въплъщенчески и да бъде неповторима днес, както е бил Исус на Своето време. Стасен и Гъши възстановяват централното място на Исус и Неговите поучения за отличителността на християна и Църквата в съвременния свят. Те са написали вълнуваща книга, която ясно и конкретно показва, че християнският дух не е някакъв донкихотовски идеализъм, а е наистина радикален, но практичен начин на живот.

Във време, в което християните навсякъде питат: „Какво би направил Исус?", Стасен и Гъши предоставят задълбочени отговори на нравствените въпроси днес. Етика на Царството е изтъкнат принос в областта на етиката. Книгата трябва да бъде прочетена от всеки сериозен християнин".
Карлос Р. Пайър, професор по религиознание към Калифорнийския щатски университет, Лонг Бийч