Историята на Латинска Америка. Сблъсък на култури - Маршъл Икин

Историята на Латинска Америка. Сблъсък на култури
Автор: Маршъл Икин
Обем: 440 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Рива"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-10-27
Нашата цена: 18.20 лв
 

Петстотин години, побрани в по-малко от петстотин страници... Събитията в Америките от времето преди Колумб до войните за независимост от ранния ХІХ век, създаването на новите нации, икономическото и политическото им развитие и търсенето на идентичност през изтеклото столетие - това са процесите, около които професорът по история в Университета "Вандербилт" гради своя анализ. Сблъсъкът на народи и култури - местни американци, европейци и африканци, определя облика на Латинска Америка и й придава онова единство и разнообразие, което авторът извежда като централна тема в краткото, но изчерпателно изследване. Маршъл Икин съчетава ясната подредба на изложението със задълбочено тълкуване, за да поднесе стегнат, наситен с информация обзор на регион, който впечатлява и провокира както с миналото, така и с настоящето си.

Маршъл Икин е професор по история в университета Вандербилт и изпълнителен директор на Бразилската асоциация за изследвания (BRASA). Специалист по деветнадесети и двадесети век на бразилската история, той е автор на много книги в тази област. Автор е и на два видео курса за обучение: "Завладяването на Америка" и "Северна и Южна Америка в революционната епоха."

Маршъл Икин е известна и уважавана личност в региона, написал е много статии за историята, културата и политиката на Латинска Америка, както и на не малко пътеводители.