Големите миграции - К. М. Костиал

Големите миграции
Автор: К. М. Костиал
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 280х240
Издател: ИК "Егмонт България"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2010-11-14
Нашата цена: 44.59 лв
 

Изпълнена с действие, обаяние и красота, „Големите миграции“ разкрива предизвикателството на епичните пътешествия на животните – пътешествия, които се развиват на фона на великолепния свят на природата.

На един речен бряг в Африка мигриращите антилопи гну правят отчаян опит да пресекат водата, докато крокодилите гуляят с обезумялото стадо. На Фолкландксите острови след хиляди изминати километри албатросите отново образуват двойки за ежегодния размножителен период. За безкрайно много видове миграцията представлява драматично, опасно и съдбоносно занимание... Сага, която се разгръща в живи багри и непоколебима прямота в този наръчник към телевизионната поредица с HD резолюция на канала National Geographic „Големите миграции“:

В един свят, където температурата и условията на сушата и в морето се променят в глобален аспект, ежегодните пътешествия на дивите видове се превръщат в истории на поразителна сила и явно желание за оцеляване. Невероятните картини – включително разтърсващи сцени, уловени от фотографи от световна класа, и емблематични за филма кадри – предлагат вълнуващ нов поглед върху мигриращите животни и удивителното им поведение, някои от които никога преди не са били наблюдавани или заснемани.

Като отзвук от темите във филма писателката К. М. Костиал разказва за вътрешните и външните сили, които правят тези пътешествия крайно необходими за оцеляването на животинските видове на планетата. Хвърляйки светлина върху една тема с нарастващо значение днешно време, тази книга представя последните открития по отношение влиянието на загубата на местообитания, свръхексплоатацията, климатичните промени върху миграцията на животните – както и новите научни открития за дивата природа, помагащи ни да разберем един свят, който е постоянно в движение.

За автора
Бивш старши редактор на издателството на National Geographic, К. М. Костиал е редактирала специализирани книги за променящите се културни и климатични условия в циркумполярна Арктика и за историята на природата и хората във Великите равнини. Тя е автор на „Необикновената епоха на Ейбръхам Линкълн“ и „Изгубено момче, изгубено момиче: Бягство от гражданската война в Судан“.