Съвременни форми на международен бизнес - Антоанета Василева

Съвременни форми на международен бизнес
Автор: Антоанета Василева
Обем: 260 стр.
Формат в мм.: 170х240
Издател: ИК "Нова Българска Медийна Група Холдинг"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2010-11-22
Нашата цена: 18.20 лв
 

В съвременните форми на международен бизнес се преплитат сложни връзки и отношения, които изискват интердисциплинарен подход към тях. Динамичната природа, богатото съдържание и разнородната същност на международните бизнес операции позволяват различни ракурси към тяхното изследване. Мениджърите трябва добре да познават техните икономически, правни, управленски, междукултурни и други аспекти, за да се справят успешно с предизвикателствата в конкурентната борба на международния пазар.

Безспорно ефективното осъществяване на международни бизнес операции съдейства за интернационализацията на фирмата и засилването на нейната конкурентоспособност. То допринася за икономическия растеж на страните и повишаване на благосъстоянието на техните граждани.

Не бива да се счита, че след усвояване на „тънкостите" на сделките, всеки ще е в състояние да „прави" международен бизнес. Необходими са още много фактори - знания в други области, контакти, ресурси, лични качества - креативност, предприемчивост, адаптивност, инициативност, комуникативни умения, шансът да бъдете на точното място в точното време и... да сте „подготвени". Авторът искрено се надява специализираните знания, придобити след прочитане на тази книга да спомогнат за вашата „подготовка" за международната бизнес арена.