Zeitgeist. Духът на времето. Пътеводител към част І - Д. М. Мърдок

Zeitgeist. Духът на времето. Пътеводител към част І
Автор: Д. М. Мърдок
Обем: 144 стр.
Формат в мм.: 115х165
Издател: ИК "Пергамент прес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-11-25
Нашата цена: 6.36 лв
 

"Това е Хор, богът-слънце на Египет от 3000 г преди новата ера... Роден е на 25 декември от девицата Изида-Мери. Раждането му е съпроводено от появата на звезда на изток, която трима крале следвали, за да открият новородения спасител и да му се поклонят. На трийсет години е получил кръщение от лиие, познато като Ануп... Хор е имал 12 последователи. Правил е чудеса, сред които изцеляване на болни и ходене по вода. Бил е изввстен с много имена като Истината, Светлината, Божи син, Добрият пастир, Божи Агнец. След като бил предаден от Сет, Хор бил разпнат, погребан за три дни и после възкръснал"
Из "Zeitgeist"

Това са само част от паралелите, за които се разказва в тази книга, посветена на-една от наи - големите конспирации в човешката история, именно узурпирането на една по - стара религия, от друга по - млада и агресивна

Авторката Д. М. Мърдок е водещ изследовател на религиите и древните митове иконсултант на Част І на популярния документален филм "Zeitgest".Настоящето издание е нейният пътеводител към най - дълбоко укриваните тайни на християнската църква, за които става дума във филма.