Помощ, забремених жена си! - Рей Клуун

Помощ, забремених жена си!
Автор: Рей Клуун
Обем: 160 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Жанет 45"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-11-28
Нашата цена: 8.89 лв
 

Забременили сте жена и при малко повече късмет това е била вашата собствена съпруга. Позволете ми да съм един от първите, които ще ви честитят.

Тази книга представлява уводен курс във всичко, което не сте и пожелали да знаете. Няма да разкрасявам нещата – идните месеци ще са като филм на ужасите и главният герой ще сте вие. Ваши врагове ще са двете най-мистериозни същества на тази и на околните планети — бременната жена и бебето. Ще ви разкажа всичко за тези Извънземни. На език, разбираем за мъже.

Заедно ще оцелеем."
Рей Клуун

За мъже, които...
... вече са забременили жените си, и за тези, за които още нищо не е изгубено.
Какво представляват хормоните и как да се справя с тях? Как да разпозная контракциите, когато започнат? Защо е болезнено раждането?

За мъже, които...
... вече са забременили жените си, и за тези, за които още нищо не е изгубено.

Какво представляват хормоните и как да се справя с тях? Как да разпозная контракциите, когато започнат? Защо е болезнено раждането? Какво, по дяволите, е перинеум? А боди? Каква е ползата от разкритието и форцепса? Наистина ли съществуват силиконови зърна и сутиен за кърмачки? А със секса как стоят нещата?

Помощ, забремених жена си! намира отговор на всички тези въпроси, а освен това предлага и:- обяснителни бележки или жаргон за бременни, обяснен на разбираем за мъжете език: от изцеждането и слизането на корема до стриите и дишането, болките в ставите и гнезденето;- топ 5 на филмите, които не бива да пускате на жена си през бременността, и нещата, които в никакъв случай да не изричате по време на раждане;- стихчета към мелодии, които познавате добре (напр. химна на любимия отбор или Бохемска рапсодия);Клуун дебютира през 2003 г. със сърцераздирателния роман Отива една жена при лекаря. Той е баща на Ева (11), Роус (6) и Лола (3).

– boekbesprekingen.nl

Клуун

Смях и гримаси на всяка страница.

Така най-добре може да се опише Помощ, забремених жена си (Реймънд ван дер Клюндерт, 1964).

Като за реклама “Всичко, което никога не сте искали да знаете за бременността и бебетата” не звучи многообещаващо – поредната книга, пълна с безмислени, мачовски брътвежи.

Което не е далеч от истината.

Но едновременно с това много пряма и чистосърдечна. Зад хумористичния стил се спотайват искрени емоции и откровени признания.

Понеже Клуун е прав – бременността, раждането и бебетата не са като розов облак захарен памук (макар и за цвета на корицата да е избран точно този цвят). А хуморът действително помага да се справим с този нерядко мъчен период и да се насладим на красивите моменти.

Прекрасна книга, която се чете на един дъх и в която човек, минал по този път, може да разпознае себе си.

– vaderschap.org