Евангелието на Луцифер - Том Егеланд

Евангелието на Луцифер
Автор: Том Егеланд
Обем: 416 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-12-04
Нашата цена: 14.56 лв
 

2009 г.: Тарас Корольов, консерватор в Киево-Печерската лавра в Киев, Украйна, открива мумия на монах от XII век, стиснал в ръцете си древен пергамент, на който са изобразени древният символ трикветра и изображение на паун, почитан от сектата йезиди и символизиращ паднал ангел. Тъй като страната му не притежава необходимите ресурси за изследване на ръкописа, консерваторът го поверява на археолога Бьорн Белтьо. Дни по-късно Корольов става жертва на ритуално убийство, подобно и на други, посветени в съществуването на ръкописа. Какво съдържа той – древна тайна или пророчество за вече недалечното бъдеще? Това трябва да открие Белтьо, ако успее да оцелее и да намери верния път между различните групировки, домогващи се до ръкописа.
1970 г.: Джовани Нобиле, професор по теология в Григорианския университет във Ватикана, изследва противоречивите хипотези около изчезнал ръкопис с название „Евангелието на Луцифер”, значително по-древен от Стария завет и писан 2500 години преди Христа. Антиквар, приятел на теолога, го моли да отиде на негови разноски в Луксор, Египет, където да удостовери автентичността на пергамент, открит в пустинята. Чисто научното занимание може да преобърне живота на Нобиле и семейството му, като дори да застраши дъщеричката му Силвана.
325 г.: Император Константин свиква в Никея събор, който трябва да спре разногласията в християнската църква. Обявените за еретични ръкописи са изгорени – действие повече със символичен смисъл. Но един от тях, с кодирано послание към поколенията, които ще имат познанията да го разберат, трябва да бъде съхранен.

Роман с богата документална основа и във въздействащия, динамичен и емоционален, стил на Том Егеланд. Той ще ви проправи път през мъглата на времето към отговора на загадки от Стария завет и древността. И ще преобърне представите ви за Бог и Сатаната, за небето и ада.