Мое детство: Том Сойер, Белия зъб, Книга за джунглата - Джек Лондон, Марк Твен, Ръдиард Киплинг

Мое детство: Том Сойер, Белия зъб, Книга за джунглата
Автор: Джек Лондон, Марк Твен, Ръдиард Киплинг
Обем: 912 стр.
Формат в мм.: 130х210
Издател: ИК "Труд"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-12-15
Нашата цена: 24.57 лв
 

В този комплект са включени три книжки, с които са отраснали поколения наред. Том Сойер, Белия зъб и Маугли са герои, с които всяко малко момче трябва да се запознае. Заглавията са подбрани, именно, за младите кавалери, защото наред с безбройните бели и пакости, от тях те ще научат и това какво е смелост, приятелство, чест и мъжка дума.

Какво превръща "Том Сойер" в любима книга, а сцените от нея - в емблематични, запомнящи се и дори пример за умело управленско поведение? Разбира се, заслугата за всичко това е на проницателното око на Марк Твен, умението му на разказвач и на чувството му за хумор.

Белия зъб е куче, в чиито вени тече вълча кръв. Суровите изпитания сред индианците и златотърсачите го правят зъл и безпощаден. Но в живота му се появява нов господар - Уийдън Скот. С много любов и търпение той превръща дивия звяр във верен приятел.

Малко момче на име Маугли, попада сред джунглата, където е отгледано от вълча глутница. Там то среща още мечката Балуму, която му преподава Закона на джунглата и Черната пантера Багира, която пък го учи на лов.