Къщата на седемте гряха - Мари Пау Домингес

Къщата на седемте гряха
Автор: Мари Пау Домингес
Обем: 322 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-12-16
Нашата цена: 12.90 лв
 

Крал, попаднал в плен на любовен плам и разяждан от чувството за вина.
Тайнствена къща със седем комина, обитавана от призрака на жена...
Трагичен танц на дълг, страст и смърт в двора на Филип ІІ.

Лето Господне 1570-о. Анна Австрийска, дъщеря на император Максимилиан ІІ, пристига в Испания, за да стане съпруга на вуйчо си - крал Филип ІІ. Млада дама и странна къща, в която и самата кралица ще изпита съблазънта, ще се изправят на пътя й.

Филип ІІ, затънал в бурна връзка с младата бавачка на дъщерите си, се разкъсва между неудържимата похот към любовницата си, и бремето на вината, която може да осъди душата му. Положението му на крал го принуждава да вземе решения с непредвидими и трагични последствия, които терзаят мъжкото му сърце.

Къщата на седемте гряха пресъздава епохата, през която в мощната испанска монархия започват да се появяват пукнатини, предвещаващи упадъка на възхода на Златния век. Това е роман на неосъществени желания, болезнена религиозност и абсолютна власт, където действителност и въображение се сливат в ореола на тайнствена легенда.

за книгата:

“Изключителната точност при боравене с историята, писателският талант и способността на авторката да пресъздава историческата атмосфера приковат вниманието на читателя до последната страница. Великолепен роман”.

Хосе Сарамаго