Бодигард. Охрана. Сигурност - Пламен Григоров

Бодигард. Охрана. Сигурност
Автор: Пламен Григоров
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Распер"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-12-17
Нашата цена: 13.65 лв
 

Още древните японци са казали, че бизнесът е война. Вярно е, че правилата на тази воина се променят всеки ден, а според мнозина от воюващите - изобщо дори не съществуват. Вярно е също така, че това е война, в която никога няма да има краен победител. Но е вярно и друго-всеки е длъжен да спечели своята битка. А за да се случи това, са необходими много знания, подготовка и работа.

Сигурен съм, че занапред ще излизат още подобни книги, които ще са стъпили на богатия и често кървав опит на частните охранителни бодигардове. Опитът и практиката са единственото доказателство за правдивостта на една или друга теза или идея. Но много често ние прешляпваме през живота боси и неподготвени и за сьжаление си оставяме боси и неподготвени. Неслучайно великият Конфуций е казал, че човешкият опит е фенер, който виси на гърба на човека и осветява само изминатия път. Спокойно мога да твърдя, че за онзи, който прочете внимателно тази книга, тя може да се превърне във фенер, закачен на челото му, фенер, който да осветява предстоящия път.

За тайните на охраната и сигурността трябва да знаят не само тези, които са се посветили на професията охранител, но и тези, които искат да бъдат охранявани надеждно и сигурно, които държат бизнесът им да се развива възходящо, а семействата им да живеят спокойно и щастливо.