Любовна история - Ерик Сийгъл

Любовна история
Автор: Ерик Сийгъл
Обем: 167 стр.
Формат в мм.: 105х165
Издател: ИК "Пергамент прес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-12-28
Нашата цена: 8.19 лв
 

Той е Оливър Барет IV, хокейна звезда, възпитаник на „Харвард", от богато англосаксонско семейство и с предстояща бляскава кариера в правото.

Тя е Джени Кавалиери, остроумно момиче със скромен италиански произход, което учи музика в колежа „Радклиф".

Наглед те нямат нищо общо помежду си, но между тях пламва любов, която е готова да устои на всичко... Макар да е обречена да свърши твърде рано. Любов, която ще отеква дълго в сърцето ви.

„Ние се влюбихме в тази книга и вярваме, че същото ще се случи и с вас."- „Сън"

В края на 60-те години бъдещият голям писател Ерик Сийгъл, син на равин и възпитаник на „Харвард", написва романтичен сценарий за двама млади студенти, който обаче не успява да продаде в киното. Посъветван от един литературен агент, той преработва историята в роман, който скоро се превръща в един от най-големите феномени в американската литература. „Любовна история" веднага оглавява класацията на „Ню Йорк Таймс" и става най-продаваната книга на годината, преведена на 33 езика и издадена в 35-милионен тираж. Едва тогава Холивуд разбира грешката си и не след дълго се появява едноименният филм, който заема челно място в американския боксофис. Сийгъл написва още много прекрасни романи, но нито един от тях не достига славата на неговата дебютна творба. Писателят умира на 17 януари 2010 г. и това издание е посветено на годишнината от смъртта му.