Костенурке, костенурке - Роалд Дал

Костенурке, костенурке
Автор: Роалд Дал
Обем: 72 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Enthusiast/Ентусиаст"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-01-11
Нашата цена: 7.12 лв
 

Този път главните грои са господин Хопи, Алфи, госпожа Силвър, собственикът на магазина за домашни любимци и ръкохватката за костенурки.

Господин Хопи е влюбен в съседката си госпожа Силвър, а госпожа Силвър много обича костенурката си Алфи. Един ден госпожа Силвър пита господин Хопи как да накара Алфи да порасне и изведнъж на господин Хопи му хрумва брилянтната идея как да спечели сърцето й. Но дали господин Хопи ще може най-сетне да бъде щастлив с помощта на едно вълшебно заклинание и няколко зелеви листа?

„Преди години, когато децата ми бяха малки, в градината си обикновено гледахме по една-две костенурки. По онова време беше обичайна гледка в дворовете на къщите да се разхождат домашни костенурки. После беше приет закон, с който внасянето на костенурки в страната стана незаконно. Мярката беше взета не за да защити нас, хората. Представяте ли си – малката костенурка заплаха за хората! Историята, която ще прочетете, се случи в дните, когато всеки можеше да отиде и да си купи хубава малка костенурка от магазин за домашни любимци“, разкрива световният разказвач №1 извора на вдъхновението си за „Костенурке, костенурке“.