Бъдещето на успеха - Робърт Б. Рейч

Бъдещето на успеха
Автор: Робърт Б. Рейч
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 160х240
Издател: ИК "Рой комюникейшън"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2011-01-14
Нашата цена: 17.29 лв
 

Безспорно "Бъдещето на успеха" идва навреме в България. Една книга написана смело и провокативно. Авторът Робърт Б. Рейч ни поднася мъдър поглед над природата на нашето съществуване, като открехва вратата, за да ни представи своето разбиране за множеството социални, икономически, политически и философски проблеми, свързани с отделната личност и обществото като цяло. Книгата не предлага решения, нито голи истини, с които да общуваме, напротив - аналитичността в твърденията се превръщат в смирение, което от своя страна удвоява силата на убежденията на автора.

Това, което завладява в тази книга, е фактът, че духът на Робърт Б. Рейч струи във всяка нейна фибра и ни призовава: Carpe diem! (Улови мига!). Да се събудиш от съня, в който съществуваш, за да избереш своя собствен път на възприятия, на труд и изобщо на съществуване. Път, който изключва обществото без идеи и се вглежда в бъдещето, за да открие и разбере настоящето. Път, в който работата е само една част, при това не единствената от нашия живот.

"Бъдещето на успеха" е не просто книга, посветена на разбирането на новия тип култура и социални взаимоотношения, които идват заедно с новата икономика, търсеща все по-добрата и по-добрата сделка. Тя е дълбоко философска книга, която си поставя за цел да изследва духа в екстремните ситуации на всекидневието. Погледната във философски план "Бъдещето на успеха" търси като краен резултат плода на духа - "любов, наслада, мир, спокойствие, доброта, милост, вярност, нежност и самоконтрол"!