Черната стрела. Криминални истории от древна Япония - Ингрид Паркър

Черната стрела. Криминални истории от древна Япония
Автор: Ингрид Паркър
Обем: 328 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-01-28
Нашата цена: 12.74 лв
 

Черната стрела влиза леко като чаша саке, с много мощен откат накрая.
"Сан Франциско Кроникъл"

Историята се заплита в месеца на падащите листа (септември) 981 г. в провинция Ечиго, Япония. На фона на залязващото слънце едната ръка на Смъртта се протяга към колчан със стрели и измъква най-смъртоносната - дълга с черни пера.
Историята започва да се разплита през месеца без богове (ноември) 1015 г. в същата затънтена провинция.
С твърда решителност Сугавара Акитада трябва да се изправи срещу отдавнашно зло в скованата от студ провинция. Отключването на вратите към власт и влияние в Япония през единайсетото столетие иде сякаш отръки на изобретателен и любопитен човек като Акитада. Той пътува на север да поеме управлението на провинция Ечиго – отдалечена и сурова земя, известна със своята враждебност към всеки новодошъл. Ожесточената опозиция на местните властници безкомпромисно защитава корумпираните самоуправници. Докато снеговете заплашват да отрежат всяка връзка с цивилизацията, крехката власт и дори животът на новия губернатор и семейството му са в опасност. Положението става все по-зловещо заради местен бунт, брутални убийства и тайна, жестока като северната зима... дори много по-страшна.
Изпод перото на Паркър оживява Япония през единайсети век. Писателката умело съчетава напрегнат екшън с изящна литература, за да предостави на читателите истинска наслада от четенето на историческия трилър.

Невероятно четиво – красиво, изчерпателно и завладяващо.
"Далас Морнинг Нюс"

Впечатляващите исторически изследвания и обсебващото напрежение създават от Черната стрела покоряваща приказка за древна Япония.
"Пъблишърс Уикли"

ИНГРИД ПАРКЪР е преподавател по английски език и литература в университета във Вирджиния. Водена от професионален интерес към литературата и необичайната култура, тя започва проучване на живота в Япония през ХІ в. Така постепенно стига и до написването на първия разказ с главен герой Акитада, публикуван през 1997 г. в списанието "Загадките на Алфред Хичкок". През 2000 г. е удостоена с престижната награда "Шамус" за автори на детективски романи за "Първият случай на Акитада". Оттогава поредицата исторически трилъри с този главен герой печели милиони читатели по цял свят. Досега на български език е издаден романът "Свитъкът на Дракона". Предстои да излезе "Портата Рашомон".