За кого бие камбаната. Том 7 - Ърнест Хемингуей

За кого бие камбаната. Том 7
Автор: Ърнест Хемингуей
Обем: 483 стр.
Формат в мм.: 120х125
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-02-04
Нашата цена: 13.65 лв
 

Да живееш е много по-трудно и сложно, отколкото да умреш, а да пишеш е трудно както винаги.
Ърнест Хемингуей

По време на Първата световна война американец на служба в английската армия получава задачата да взриви стратегически мост. Помощници ще му бъдат испански партизани, които се оказват цигани. Живеят високо в планината в една пещера и оцеляват само както те си знаят. Сред тях е и спасената от влаковете на смъртта Мария.

Различни човешки съдби, странни обстоятелства, любов, омраза, отмъщение и един мъж, изправен пред лицето на Смъртта.

Това е най-цялостният, най-задълбоченият и най-истинският роман на Хемингуей. Любовните сцени между Джордън и Мария са най-добрите в американската литература, превъзхождат значително всичко подобно в "Сбогом на оръжията" и са далеч за предпочитане пред случайните връзки в "Слънце изгрява - Фиеста".
Дж. Доналд Адамс

Книгата на Хемингуей е забележителна и съвършена, притежава едновременно мощ и бруталност на повествованието, но и особено изящество, което доказва, че този талантлив писател, за разлика от някои други талантливи американски писатели, е способен на самоанализ и саморазвитие.
сп. "Атлантик"

Хемингуей си е поставил нови, по-високи цели по отношение на характеристиката на героите, ритъма на диалога, композирането на сюжета и изобразяването на човека, изправен пред лицето на смъртта.
"Нейшън"