Отосклероза - Стефан Лолов

Отосклероза
Автор: Стефан Лолов
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-02-10
Нашата цена: 25.80 лв
 

Отосклерозата е относително често заболяване, като при голяма част от пациентите слухът може да се подобри хирургично. За съжаление в България още е популярно архаичното виждане, че състоянието трудно се диагностицира, а оперативното лечение е с малка успеваемост и поради това - безперспективно.

Книгата "Отосклероза" дава широк поглед върху всички аспекти на заболяването. Структурата позволява системен прочит и подробно запознаване от хора с различно ниво на знания по биология. Наличието на множество препратки, индекс, информативни заглавия и резюмета дават възможност за лесна справка или запознаване само с отделни раздели.

Авторът представя подробно клиничната картина, съвременните средства за диагноза, диференциалната диагноза и консервативното лечение, с което трудът ще представлява интерес за всички оториноларинголози.

Разделите посветени на причините за възникване и развитие на състоянието, заедно със съответните приложения, ще са полезни за изкушените от медико-биологичната наука.

Представени са съвременните концепции за оперативно лечение, постиганите с него резултати и възможни усложнения - въпроси, вълнуващи отохирурзите. Вероятно части от текста ще са от особен интерес за любознателни пациенти.