Червената пирамида. Хрониките на Кейн 1 - Рик Риърдън

Червената пирамида. Хрониките на Кейн 1
Автор: Рик Риърдън
Обем: 560 стр.
Формат в мм.: 130х190
Издател: ИК "Егмонт България"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-03-18
Нашата цена: 18.11 лв
 

Как би се чувствал, ако майка ти е починала при странни обстоятелства, баща ти изчезва по време на мистериозен инцидент в сърцето на Британския музей, английската полиция третира теб и родителите ти като терористи, а ти си само на четиринайсет?
Какво би направил, ако в живота ти изведнъж се появи един чичо, който сякаш има свръхестествени способности, и ти разкрие неподозирани тайни за произхода на семейството ти? Това са само част от проблемите, които връхлитат Сейди и Картър по време на зимните празници. Докато целият свят се старае да навакса с подаръците, двете хлапета имат много по-важна задача – да оцелеят.

***

– Вечерта, когато майка ви загина тук, при Иглата... – подхвана татко.
Най-неочаквано крайбрежната улица се озари от светлина. Обърнах се и, почти заслепен, зърнах само за миг два силуета: висок блед мъж с раздвоена брада, облечен в светла на цвят мантия, и момиче с медна кожа в тъмносиня дреха и със забрадка на главата – облекло, каквото съм виждал стотици пъти в Египет. Двамата просто стояха един до друг на пет-шест метра и ни наблюдаваха. После светлината угасна. Силуетите се замъглиха и се стопиха. Когато очите ми свикнаха отново с мрака, тях вече ги нямаше.