Забравените българи край Волга - Веселин Илиев

Забравените българи край Волга
Автор: Веселин Илиев
Обем: 92 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "БиСХиМ"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-03-10
Нашата цена: 4.55 лв
 

„Забравените българи край Волга” - една книга разбиваща заблудите налагани години наред от болшевизма. Книга за народ - кръв от кръвта и плът от плътта на великият български народ. Авторът Веселин Илиев, с понятия ползвани от дедите ни, от хора живели - живеещи и до днес край Волга, разкрива неизвестната нам история на една държава, подържала баланса между изтока и запада до XIII в. Стриктното придържане към историческите източници е основно достойнство, което придава на книгата научен характер, макар всичко да ни звучи като приказка. Приказка за велик народ, с чийто авторитет са се съобразявали и Азия и Европа. Народ, който единствен громи монголските пълчища, в седем кървави войни. Угедей изправя срещу него невиждана за времето си 300 хилядна армия, която в една батална по мащабите си война залива с кръв велика Волжка България през 1239 г., за да помете след това и Европа.
И пак, надигнал се изпод пепелищата, този народ възстава през 1241 г., което спира нашествието на монголите, преди да са прегазили Германия и целия Запад.
В тази книга вие можете да научите и някои от мистериите на древните арийски символи какъвто е свастиката (сарман и сурбан), част от една стройна космогония, вплетена в древните български легенди и предания, щрихирани от издателя в предисловието и послеслова.
Книга, която осветява тайни, без които историята на човешката цивилизация е неясна.
Книга за народ, който свято пази името на своите предци - арите.