Мениджмънт на класа. Какво знае, може и прави учителят като ефективен мениджър на ученическия клас - Силвия Николаева

Мениджмънт на класа. Какво знае, може и прави учителят като ефективен мениджър на ученическия клас
Автор: Силвия Николаева
Обем: 168 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Анубис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-03-15
Нашата цена: 9.10 лв
 

Изданието обединява разнородна информация за същността, ролята и приложението на мениджмънта на ученическия клас в съвременното образование – както чужди модели и разработки, така и авторски виждания, медийни публикации и оригинални документи. Тя представлява първа част от двутомно издание с общо заглавие "Мениджмънт на класа“, чийто достъпен и диалогичен стил на изложението може да превърне изданието в настолна книга за широк кръг ползватели – настоящи и бъдещи учители и преподаватели, училищни директори и специалисти в сферата на образователния мениджмънт, дизайна на обучението, качеството на образованието, личностното и социално-педагогическо консултиране, педагогическата комуникация, училищната хигиена и екология.
Настоящата първа книга е подходящо учебно помагало както за нуждите на университетската подготовка на бъдещите учители, така и за целите на квалификационните програми и курсове за широк кръг специалисти в образователната практика, за класните ръководители в средното училище.
Следващата, втора книга, "Мениджмънт на класа. Стратегии, техники и компетентности за ефективен мениджмънт на класа“, е разработена като практическо помагало, в което са събрани примерни документи, методически указания, автентични разработки и успешни практики.