Слава - Даниел Келман

Слава
Автор: Даниел Келман
Обем: 144 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-03-18
Нашата цена: 10.56 лв
 

Роман в девет истории: служител в компания за мобилни комуникации, писател и неговата болна от рак героиня, за която единственият начин да продължи да живее е да „излезе” от романа, компютърен спец, авторка на криминални романи, прочут артист и неговият двойник, латиноамерикански автор на бестселъри и активистка от хуманитарна организация преплитат съдбите си реално и виртуално. В епохата на мобилните връзки и интернет реалните хора търсят убежище във виртуалното пространство, а измислените герои копнеят да заживеят в реалността. Келман изкусно плете мрежата на отношенията между персонажите: това, което в едната история остава недоизказано, намира разрешение или продължението си в следващата... Естествено – с неподражаемо чувство за хумор.

„Слава” зае първите места на литературните класации на немските списания „Фокус” и „Шпигел” и бе сред най-продаваните книги за 2009 г. В края на 2010 година започнаха снимките на филм по романа.

Ако днес немската литература има суперзвезда, то това е Даниел Келман. С романа си „Измерването на света” (над 2 милиона продадени книги само на немски, без да се броят преводите му на много езици) той събра овациите както на читателите, така и на професионалната критика. Новата му книга „Слава” се ражда от славата, споходила автора след успеха на „Измерването на света”.