Отрова в чинията. Истината за това, което ядем - Росица Тодорова

Отрова в чинията. Истината за това, което ядем
Автор: Росица Тодорова
Обем: 238 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Распер"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-03-18
Нашата цена: 14.56 лв
 

Ние сме това, което ядем! Тази мисъл на Хипократ е стара колкото света, но изключително актуална, особено днес. Постепенно храната ни се превръща в отрова, а ние в отровени бавноумиращи същества. Огромното количество химикали, които изяжда един средностатистически човек за една година заедно с рибата, месото, плодовете и зеленчуците, а понякога и вместо тях... са неописуеми.

За голяма съжаление заробени от беднотията и мизерията на духа, нашите съграждани предпочитат да хапнат нещо евтинко и изобщо не се интересуват, че то може да ги убие.
Затлъстяването, високият холестерол, инфарктите, инсултите и ракът са истинско бедствие, което покосява хиляди българи всеки ден. Една от основните причини за всички тези болести е именно лошокачествената и отровна храна.
Подсладителите са канцерогенни, месото не е месо, а ако е месо, то е поне на 25-50 години, саламите се правят от всякакви отпадъци и боклуци, алкохолът е пълна химия, хлябът е фалшив, кока-колата е вредна, ГМ-културите и продуктите ни тровят безнаказано, а пчелите измират... Лекарствата не ни лекуват, а ни разболяват...
Време е наистина сериозно да се замислим какво ядем. Сурогатите, с които ни залъгват, пълнят джобовете на стотици мошеници, а хората умират отровени от тези боклуци, наречени кой знае защо "храна".

В книгата са разкрити потресаващи истини за храненето на съвременния човек. По какъв начин хранителната индустрия ни трови и убива. Какво е съдържанието на хляба, колбасите, млякото, кашкавалите, лютениците, сирената, кетчупите, шоколадите, сладкишите и пр. Дали не провеждат с нас генетичен експеримент, като използват онова, без което животът ни е невъзможен - храната? Това са въпросите, на които ще се опита да отговори тази нова книга.