Тайната на Златното цвете. Изкуството за продължаване на човешкия живот - Люй Бин

Тайната на Златното цвете. Изкуството за продължаване на човешкия живот
Автор: Люй Бин
Обем: 202 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Шамбала"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-03-31
Нашата цена: 7.28 лв
 

Всички свети мъже са си завещавали следното един на друг: нищо не е възможно без съзерцание.
Когато Конфуций казва: „Знанието довежда човека до целта”; или когато Буда го нарича „Представата на Сърцето”; или Лаодзъ казва: „Вътрешна визия”, всичко това е едно и също.

Авторът на този знаменит даоистки алхимически трактат, Люй Дунбин, е един от най-известните и най-важни Патриарси от групата на Сиен (Осемте Безсмъртни Даоисти).
Първоначално Люй Дунбин правил научна кариера и бил удостоен с учена степен. По-късно срещнал в планините безсмъртния Джунли Цюан и под негово ръководство започнал да изучава тайните на даоистката магия, изготвянето на магически еликсири, тайните формули на даоистката школа Шанцин, изкуството на Свързването на Слънцето и Луната, обучавал се в бойното изкуство на Магическия меч, както и в изкуството да става невидим.
Джунли Цюан го посветил в тайните на учението на дао и на 50-годишна възраст Люй станал безсмъртен, след което започнал да привлича и обучава ученици, но само достойни хора, които привличали вниманието му с добродетелните си постъпки.
Люй е изобразяван най-често от всички други членове на групата на Осемте Безсмъртни, на живота и делата му са посветени два големи даоистки труда, а светилища в негова чест могат да се намерят в цял Китай.