Изгубеното куче. Поредица Хлапе - Ингрид Лий

Изгубеното куче. Поредица Хлапе
Автор: Ингрид Лий
Обем: 160 стр.
Формат в мм.: 140х185
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-04-04
Нашата цена: 6.37 лв
 

Вълнуваща и трогателна история за обичта и загубата през очите на едно куче и 12-годишно момче.

Ние, човеците, се отнасяме предпазливо към непознатите кучета, точно както и към непознатите хора, но не би трябвало да подхождаме с предразсъдъци към нито една раса, порода или цвят.
Прочетете тази прекрасна история, която ни учи защо.

Макензи е самотно момченце след смъртта на майка си. Баща му винаги е сърдит, недоволен и зает. Единственото му приятелче е Каси - кученце питбул. Един ден ядосаният баща изхвърля Каси и за нея започват безкрайни приключения. Скоро в градчето се понася мълвата за КУЧЕ ЧУДО, което спасява старица, предотвратява катастрофа с влак, не позволява на момче да се удави…
КУЧЕ ЧУДО СПАСЯВА!
МИСТЕРИОЗЕН ПИТБУЛ ИЗДЪРПВА СТАРИЦА ОТ ГОРЯЩАТА Й КЪЩА.
КУЧЕТО ЧУДО ПРЕДОТВРАТЯВА ТРАГЕДИЯ С ВЛАК!
Целият град е заинтригуван, навсякъде се обсъждат подвизите на кучето.
Дали пък мистериозният питбул - герой не е Каси?

Ингрид Лий живее в Канада с кучето си Каси - о, да, тя е истинска - и двете си пораснали деца. Освен че е писателка, Ингрид преподава по много предмети, но основно по изкуство и английски език.

Истинската история на Каси

Като дете четях много приказки и истории за животни - Черният красавец и Черният жребец все още се надпреварват в главата ми!
И сега самата аз написах една такава история. Вдъхновението ме осени преди няколко години. Призив да се забранят питбулите териери се появи в родната ми провинция Онтарио и странно, прибрах се вкъщи, а едно такова куче стоеше пред прага ми с опънати крака. Накара ме да погледна надолу. От гърлото му идваше леко ръмжене.
- Куче - казах му строго, - това е моята къща.
Тя седна и си вдигна лапата. Кълна се.
Не исках питбул вкъщи. Но синът ми ме помоли да дам шанс на кучето – имаше нужда от нов дом. Спорих. Настоявах, че тя трябва да си ходи. Разбира се, сега кучето е важен член на семейството! Изслушах логичните аргументи на сина ми срещу забраната на породата и така реших, че това куче е дори по-важно отколкото си мислех. Тя щеше да бъде обектът на следващата ми книга.
Всяко същество има нужда от глас. И по-късно пак ще говоря на това същество!

Ингрид Лий